Lehullott a függöny, az égi nézőtérre költözött hétfőn Zsehránszky István újságíró, színikritikus, rádiónk egykori munkatársa. Újságírói pályáját a sepsiszentgyörgyi Megyei Tükör szerkesztőségében kezdte 1968-ban, majd dolgozott az Ifjúmunkásnál és az Új Életnél.

A most következő interjú idén januárban készült, amikor is a Communitas Alapítvány támogatásával megvalósuló projekt keretében bukaresti magyarokat kérdeztünk az 1989 előtti bukaresti életről, arról, hogyan kerültek Bukarestbe. Zsehránszky Istvánt hallják.

Zsehránszky István 1990-től az Erdélyi Figyelő szerkesztőségi főtitkára, majd 1992–94 között főszerkesztője volt; párhuzamosan a Custos Könyvkiadó szerkesztője. 1994 után a Romániai Magyar Szó, majd annak megszűnése után az Új Magyar Szó munkatársa, Kisebbségben című havi mellékletének szerkesztője. Színházi rovata volt a Bukaresti Rádióban, később a Rádiószínház rovatot vezette. 1999-től a román kormány mellett működő Kisebbségügyi Hivatalban igazgató, majd főtanácsos. Kezdeményezésére újraindult Gyergyószentmiklóson a Nemzetiségi Színházi Kollokvium és elindult az Interetnikai Színházi Fesztivál. Könyvek, tankönyvek szerkesztője is volt. Nyugodjon békében!