Florin Cîţu miniszterelnököt bízta meg az egészségügyi tárca ideiglenes vezetésével Klaus Johannis, az államfő aláírta az erről szóló rendeletet – jelentette be az Államelnöki Hivatal.

A kormányfő tegnap közölte, hogy Dan Barna miniszterelnök-helyettes veszi át ideiglenesen az egészségügyi tárca vezetését. Dan Barna kormányfőhelyettes nem vállalta az ügyvivő miniszteri megbízatást, ezért lett a miniszterelnök az ideiglenes egészségügyi miniszter – erről maga Florin Cîţu számolt be tegnap esti sajtónyilatkozatában. A kormányfő hozzátette, addig fogja ellátni az egészségügyi miniszteri tisztséggel járó feladatokat, amíg a koalíciós partner USR-PLUS nevesít egy miniszterjelöltet.

Az USR-PLUS vezetői bírálták a Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter menesztésére vonatkozó döntést, azt mondták, a kormányfő nem egyeztetett velük erről. A másik két koalíciós párt, a PNL és az RMDSZ vezetői támogatásukról biztosították Florin Cîţut, hangsúlyozva, hogy nincs alternatíva a jelenlegi kormánykoalícióra.

A kormányfő Andreea Moldovan egészségügyi minisztériumi államtitkárt is leváltotta.