Megjelent szerda késő este a Hivatalos Közlönyben a normalitáshoz való visszatérést előkészítő tárcaközi bizottságról szóló döntés.

A miniszterelnök által vezetett bizottság alelnöke a kormányfőtitkár. Tagjai között van a pénzügy-, belügy-, külügy-, az igazságügyi, a védelmi, a gazdasági, az energetikai, a szállítási, a mezőgazdasági, a munkaügyi, az egészségügyi, az oktatási, a kutatási, a művelődési, az ifjúsági és az európai alapokért felelős minisztérium, továbbá a kormányfőtitkárság és a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság államtitkári rangú képviselője. A bizottságot rendszerint hetente egyszer hívják össze, vagy ahányszor szükséges.

Florin Cîţu miniszterelnök elmondta: a gazdaság újraindításához a felnőtt lakosság 70 százalékának az immunizálására van szükség. A tervek szerint május végére eléri az 5 milliót a koronavírus ellen beoltott személyek száma, és az elkövetkezőkben elegendő oltóanyag érkezik majd az országba ahhoz, hogy ez a szám július végére 10 millióra nőjjön.