Az ország több megyéjében, főként a hegyvidéken fennakadásokat okoz a közlekedésben a szerda hajnalban kezdődött havazás.

A Maroshévízt Borszékkal összekötő Borszéki-hágón többtíz teherautó akadt el a havas úton. Cătălin Romanescu, a Hargita Megyei Útügyi Igazgatóság vezetője az Agerpresnek nyilatkozva elmondta, hogy az elakadt kamionosokat az utászok és a rendőrség segítette a haladásban.

A megyei rendőrség is figyelmeztetést adott ki: főként a hegyi útvonalakon nehézkes a közlekedés, és ha a havazás továbbra is erősödik, nem kizárt, hogy bizonyos útszakaszokon kénytelenek lesznek lezárni a forgalmat.    

A Piteşti-et Brassóval összekötő 73-as országúton Rucăr és Törcsvár között az úttestet hó borítja, a rendőrség kéri az autósokat, hogy óvatosan vezessenek. A rendőrség közleménye emlékeztet, hogy a havas utakon kötelező a téli gumi, a 3,5 tonnánál nehezebb járművek esetében pedig  hólánc használata.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán 23 óráig érvényes havazásra és erős széllökésekre vonatkozó sárga figyelmezetést adott ki. A szél elérheti az óránkénti 50-60 kilométeres sebességet.