A Natura Stúdió mai adásában – a víz bölcsességére összpontosítva – folytatjuk beszélgetésünket a ferences nővérek székelyudvarhelyi rendházában szolgáló Imelda nővérrel a természetes alapokon nyugvó Kneipp-terápiáról.  

Imelda nővér

A múlt héten – többek között a víz világnapjához kapcsolódva – éltető elemünk felbecsülhetetlen értékéről szóltunk. Megismerkedtünk a Kneipp-terápia eredetével, a víz helyes (külső és belső) használatával, hőmérsékletének fontosságával, egyes alkalmazási módokkal. Megtudtuk, hogy a világhírű vízgyógyászati módszer hogyan vált elérhetővé Székelyföldön. A beszélgetés első részét bármikor meghallgathatják honlapunkon.

A mai félórában egyebek mellett kitérünk arra, hogy miként alkalmazható a módszer  bonyolultabb, krónikus betegségek esetén. Rávilágítunk a mezítlábjárás és a harmatos fűben járás fontosságára, valamint arra, hogy lábaink hőmérséklete miként függ össze az egészségünkkel. Ugyanakkor a Kneipp-terápia iránt érdeklődő hazai orvosokról és egészségügyi szakemberekről is említést teszünk.

Hallgassa meg a műsort!

Pataki Hajnal fényképe