Ministerul Tineretului și Sporturilor are ca obiectiv elaborarea, până la sfârșitul anului, a unei strategii de dezvoltare sportivă, pentru ca România să poată ține pasul cu alte țări și pentru a obține din nou succese – a declarat ministrul Eduárd Novák după ce guvernul a aprobat înființarea unui grup de lucru interministerial pentru elaborarea Strategiei de dezvoltare sportivă.

Ministrul Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice, Attila Cseke a anunțat că guvernul va începe în acest an construcția unor creșe, după ce vor fi modificate reglementările în domeniu, adoptate în 1997 și învechite.

Ministerul Mediului, Apei și Silviculturii lansează astăzi campania Green Friday – Spune Nu mașinii tale, prin care va fi promovată un mod de viață activ și mai prietenos cu mediul. Ministerul, inclusiv prin exemplul personal al șefului instituției, Barna Tánczos, îndeamnă cetățenii ca în fiecare zi de vineri să-și lase mașina acasă și să meargă la serviciu cu transportul în comun sau pe jos.

În urmă cu exact 2 secole și-a deschis porțile, la Cluj, primul teatru de limbă maghiară permanent, într-o clădire de pe strada Farkas, astăzi Mihai Kogălniceanu. Primul sediu a fost închis după ce în 1903 nu a mai primit aviz de securitate la incendiu.

Bejegyzés navigáció