• Evenimentele dedicate aniversării Zilei Libertăţii Secuieşti au avut loc ieri doar în cadru restrâns în Transilvania, din cauza epidemiei de coronavirus. Pe 10 martie se comemorează şi executarea din 1852 a liderilor răscoalei împotriva Habsburgilor (Gálffy Mihály, Horváth Károly şi Török János au fost executaţi la data de 10 martie 1854 la Târgu Mureş. Cei trei au participat la o iniţiativă a colonelului de artilerie Makk József pentru a reizbucni revoluţia maghiară care a fost înnăbuşită în anul 1849.)
  • INTERVIU cu FŐZŐ Attila László, expert în pedagogia digitală de la Centrul de Metodică Pedagogică Digitală din Budapesta despre concluziile școlii online.
  • Aniversarea a 200 de ani de la înfiinţarea primului teatru din Cluj-Napoca, deschis pe 12 martie 1821, va fi sărbătorită în primul rând în spaţiul online.
  • Fundația Biserici Fortificate din Transilvania organizează astăzi, începând cu orle 20:00, un simpozion online despre viitorul bisericilor fortificate în România.
  • Este important ca, în următorii ani, băncile comerciale și instituțiile financiare din România să folosească în mod activ noile posibilități create de InvestEU pentru a sprijini mediul de afaceri, în mod special IMM-urile și start-up-urile, a afirmat europarlamentarul Iuliu Winkler (UDMR, PPE). Parlamentul European a adoptat raportul referitor la InvestEU, continuatorul Planului Juncker, care va contribui, în perioada 2021-2027, la creșterea investițiilor, crearea de noi locuri de muncă și la stimularea inovării.

Bejegyzés navigáció