Március 10-én nyílt meg a román fővárosban Részegh Botond Becsomagolt hétköznapok című kiállítása a bukaresti Magyar Kulturális Intézet és a Román Nemzeti Szépművészeti Múzeum közös szervezésében. A Műgyűjtemények Múzeumában április 18-ig látogatható tárlat anyaga a csíkszeredai képzőművész karanténhónapok alatt készült grafikáit és nagyméretű vásznait tartalmazza.

A kiállítás kurátora, Ana Negoiță szerint a grafikák “egy műhely világjárvány alatti történéseiről szóló pszichológiai thriller” vizuális forgatókönyvének képkockáiként is megállnák helyüket. A kiválasztott alkotások a művésznek a környezetével és önmagával szembeni feszültségét, szorongását, kényelmetlenségét sugallják; mindegyik alkotás külön-külön egy bizonyos zaklatottsági állapotot türköz természetellenes, feszült anatómiai struktúrákat rögzítve. A tárlat lényegében a közönség számára ismeretlen, de különböző embertípusokat ábrázolni képes szereplők felsorakoztatása, akik az adott helyzetekben traumát, kényelmetlenséget, rettegést, bizonytalanságot, de ugyanakkor örömöt, sőt elégedettséget szomatizálnak – vélekedik Ana Negoiță.

A mintegy negyven napig készült, 77 tusrajzot és 7 festményt tartalmazó Becsomagolt hétköznapok sorozatáról Részegh Botond a kövekezőképpen fogalmaz: