• „Vom oferi ajutor, nu vom lăsa pe nimeni să ajungă pe drumuri!”, a declarat premierul ungar Viktor Orbán, pe pagina sa de Facebook, în mesajul adresat celor afectaţi de noile restricţii din Ungaria, care intră în vigoare de astăzi. Viktor Orbán a subliniat că se va acorda o subvenţie salarială de 50% celor care lucrează în domeniile în care activitatea va fi suspendată. În aceste domenii, guvernul a şters obligativitatea plăţii contribuţiilor din partea angajatorului pentru toată luna martie, iar companiile care sunt afectate de restricţii şi care închiriază spaţii de la stat sau de la autorităţile locale nu vor trebui să achite chirie. Viktor Orbán a mai anunţat că impozitele vor fi anulate şi pentru micii întreprinzători care plătesc contribuţii pe baza normei de venit.
  • Aproape 20.000 de măşti medicale vor fi distribuite astăzi în şase oraşe din Transilvania, de la Cluj la Sfântu Gheorghe de către Asociaţia Mediul Mass-media Transilvană, care editează mai multe cotidiene tipărite şi online în limba maghiară din transilvania. Scopul proncipal al acţiunii este atragerea atenţiei asupra protecţiei împotriva noului coronavirus.
  • O treime din instituţiile de învăţământ din judeţul Covasna intră de astăzi în scenariul galben din cauza creşterii numărului de îmbolnăviri cu coronavirus. Este vorba de mai mult de 80 de unităţi de învăţământ, iar în alte două unităţi intră în vigoare scenariul roşu – a informat Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna.
  • Aproximativ 950 de elevi din judeţul Covasna au depus cereri de participare la activităţile remediale, majoritatea din ciclul gimnazial, au declarat, reprezentanţii conducerii Inspectoratului Şcolar. Potrivit sursei citate, 59 de unităţi şcolare din judeţ s-au înscris până în prezent în acest program, în total fiind înregistrate 945 de cereri de participare la activităţile remediale, dintre care 421 depuse de către elevi din ciclul primar, iar 524 de elevi din ciclul gimnazial.
  • Un antreprenor originar din localitatea Lueta, judeţul Harghita oferă vopsele gratuit şi tencuială fină la jumătate de preţ celor care doresc să-şi renoveze casele de pe drumul principal, în vederea asigurării unui pesaj coerent satului. Iniţiativa a fost lucată cu ceva mai mult de un an în urmă, iar până acum 30 de localnici au profitat de această oportunitate.

Bejegyzés navigáció