• Magazinele şi unităţile de servicii, cu excepţia celor alimentare, a farmaciilor, drogheriilor şi a benzinăriilor vor fi închise în Ungaria în perioada 8-22 martie, iar grădiniţele şi şcolile generale până în 7 aprilie – a anunţat Gergely Gulyás, ministrul care conduce Cancelaria Prim-ministrului, în cadrul unei conferinţe de presă online. Restricţiile au scopul de a încetini răspândirea epidemiei de coronavirus.
  • Muzeul de Etnografie din Budapesta a publicat, joi, pe internet o colecţie legată de Trianon, cu ocazia aniversării întemeierii muzeului. Baza de date online, intitulată “Amintiri materiale legate de Trianon”, prezintă evenimentul istoric şi efectele prelungite ale acestuia folosind instrumentele muzeologiei. Evenimentul face parte din programul Anul Solidarităţii Naţionale.
  • Ambasadorul Ungariei la Bratislava a fost convocat, joi, la Ministerul de Externe al Slovaciei ca să dea explicaţii în legătură cu vizita de miercuri a ministrului ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, la Komárno. Ministrul ungar de externe a declarat, până în prezent, nu s-a găsit o modalitate pentru asigurarea dublei cetăţenii în Slovacia, dar se speră că la un moment dat se va găsi şi pentru asta o soluţie. De asemenea, acesta le-a cerut maghiarilor din Slovacia să participe la recensământul din acest an din Slovacia şi să se declare maghiari.
  • Subprefectul judeţului Covasna din partea USR, Dulányi-Balogh Szilárd și-a preluat joi, 4 martie a.c., oficial mandatul, într-un cadru restrâns fizic, dar cu participare online din toate colțurile țării. Spre deosebire de alte județe din țară, Covasna a fost printre singurele unde, după ce s-a eliberat din funcție conducerea de trei persoane, prefect și doi subprefecți, aceasta a fost înlocuită de o singură numire și învestire. Până în acest moment.
  • Valoarea amenzilor date de Comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Covasna în primele două luni ale anului 2021 se ridică la 90.500 de lei, dintre care 27.500 lei în luna februarie. Totodată, luna trecută, au fost efectuate 26 de inspecții, de două ori mai multe decât în luna ianuarie.
  • Locuitorii municipiului Odorheiu Secuiesc nu sunt interesaţi de izolarea termică a blocurilor finanţată din fonduri europene. De la demararea programului în 2016 numai 4 blocuri au fost sau sunt în curs de reabilitare termică în municipiu.
  • Cele trei vaccinuri COVID-19 folosite în România sunt sigure şi au cea mai bună eficacitate. Pentru reacţiile adverse minore nu este nevoie de administrare medicamentelor – a declarat Tar Gyongyi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Harghita. Ea a menţionat, că în cazul vaccinului AstraZeneca reacţiile apar, de obicei după prima doză, iar în cazul Pfizer, după cea de a doua.

Bejegyzés navigáció