• Reportaj despre expoziţia intitulată Băile Herculane trecut şi prezent deschis la Institutul Cultural Maghiar.
  • Reportaj de la audierea publică privind gazele de şist în jud. Arad.
  • Europarlamentarul Vincze Lóránt a adus, ieri în atenţia Comisia pentru Petiţii a Parlamentului European documentul înaintat PE de reprezentanţii consiliilor judeţene Harghita, Mureş, Covasna şi Braşov, referitor la pagubele provocate de urşi, arătând că, în urma dezbaterilor, s-a recomandat monitorizarea modului în care Guvernul României implementează strategia privind animalele mari, în special ursul brun.
  • Postul german de radio Deutsche Welle (DW) a început să producă conţinut editorial în limba maghiară pentru prima dată în ultimele decenii, pe fondul temerilor legate de reducerea pluralismului media şi de limitarea libertăţii presei în Ungaria, transmite Reuters. ”DW este profund părtinitor şi alimentează de ani întregi o Orbanofobie iraţională”, a reacţionat purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Kovács Zoltán, într-un mesaj pe e-mail.
  • Ungaria a început miercuri să folosească vaccinul produs de laboratorul chinez Sinopharm împotriva COVID-19, devenind prima ţară din Uniunea Europeană care utilizează acest ser, după ce apelase deja şi la vaccinul rusesc Sputnik V.
  • Proiectul turistic DANUrB+, din care fac parte cele şase ţări prin care trece Dunărea, va începe mâine, cu o conferinţă online – au transmis autorităţile locale ale judeţului Pesta. La lucrările comune participă Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia, România şi Bulgaria. Din parteneriatul format din 19 membri fac parte 6 universităţi, institute de cercetare şi agenţii care se ocupă de turism şi dezvoltare regională, primării şi organizaţii neguvernamentale.
  • La marginea localităţii Gyulafirátót, din judeţul Veszprém, se va construi o nouă tabără militară. Investiţia va fi finanţată de NATO.

Bejegyzés navigáció