• Vaccinarea anti-COVID-19
• Pregătiri pentru Ziua Culturii Maghiare: Teatrele de limbă maghiară din Transilvania vor sărbători această zi prin punerea în scenă a unor drame maghiare.
• Fundaţia Studium-Prospero din Târgu Mureş organizează online cea de-a treia ediţie a manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naţionale şi Zilei Culturii Maghiare. Astăzi, de la ora 19:00, vor fi prezentate mănăstirea şi clădirile construite din iniţiativa ordinului călugărilor minoriţi din Târgu Mureş. Evenimentul va fi difuzat pe pagina de Facebook a Fundaţiei Studium-Prospero. INSERT cu bibliotecara BÁNYAI Réka. Mîine, de la ora 19:00, dr. Puskás Attila, preşedintele Asociaţiei Culturale Armeano-Maghiare din Târgu Mureş va vorbi despre Moştenirea familiei Dudutz.
• Vorbim despre problemele tehnologiei în învăţământul în mediul virtual: de când cu pandemia COVID-19, atât elevii cât şi profesorii şi părinţii au trebuit să se adapeze şi să înveţe să lucreze cu laptop, telefoane şi tablete; în condiţiile în care în anii trecuţi experţii recomandau părinţilor un program pentru elevi cât mai puţin legat de calculator.
• INTERVIU cu logopedul si audiologul FEKETE Tímea Katalin despre primul cabinet de specialitate din Ţinutul Secuiesc care se ocupă concomitent cu dezvolatrea vorbitului și a auzului, atât pentru copii cât si pentru adulţi. Cabinetul Edu-Tap Creativity functionează la Sfântu Gheorghe.
• 18-25 ianuarie: În această săptămână are loc Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor. Tema propusă este: „Rămâneţi în iubirea mea şi veţi aduce rod mult” și a fost pregătită de comunitatea monastică din Grandchamp, Elveţia.
• COMEMORARE: În data de 21. ianuarie 2013 a murit Jancy KÖRÖSSY, pianist, orchestrator şi compozitor de jazz de naţionalitate maghiară; primul muzician român care a combinat folclorul românesc cu ritmurile de jazz; considerat „cel mai autentic pianist de jazz european” de cunoscutul critic american de jazz Willis Connover; stabilit după 1969 în SUA. (n. 1926, Cluj)

Bejegyzés navigáció