În județul Covasna, tariful pe gunoiul menajer a scăzut cu 7 lei pe persoană, în numai trei ani, în urma colectării selective a deșeurilor compostabile. Anul trecut, centrul de reciclare de la Leț a comercializat peste o mie de tone de resturi reciclate, au declarat autoritățile locale. De la începutul anului este obligatorie colectarea separată a deșeurilor biodegradabile destinate compostării.

Mai multe organizații, dar și numeroase persoane fizice din Ungaria a sărit în ajutorul sinistraților din Miercurea Ciuc, victime ale incendiului de săptămâna trecută. Serviciul de Caritate Reformat din Ungaria, de exemplu, a donat bunuri în valoare de 1 milion de forinți (circa 14.000 lei) pentru cei 261 de sinistrați, în marea lor majoritate romi.

Redactorii minoritari de la TVR Cluj se vor achita de sarcinile de redactor-şef pe rând, schimbându-se săptămânal. Acesta este acordul la care s-a ajuns luni cu Alin Gelmărean, numit la conducerea redacţiei minorităţilor
din cadrul studioului din Cluj-Napoca al TVR.

A început construcţia East-West Gate (EWG), cel mai mare terminal intermodal din Europa, în apropiere de graniţa ungaro-ucraineană, la mai puțin de 95 de km de Satu Mare. Terminalul va putea deservi simultan patru trenuri cu lungimea de 740 m.

Bejegyzés navigáció