A korrupcióellenes ügyészség (DNA) felkérte a legfőbb ügyészséget, hogy az forduljon Klaus Iohannis államfőhöz a volt környezetvédelmi miniszter, Costel Alexe elleni bűnvádi kivizsgálás kérelmezése érdekében.

Costel Alexe, a volt környezetvédelmi, víz- és erdőügyi miniszter ellen vesztegetés elfogadása és sikkasztásra való felbujtás miatt akar büntetőjogi kivizsgálást indítani a DNA.

A korrupcióellenes ügyészség arról tájékoztatta hétfőn az AGERPRES hírügynökséget, hogy az alkotmány és a hatályos törvények alapján a DNA vezetője írásban ismertette az ügyet a legfőbb ügyésszel, akinek az államfőhöz kell fordulnia a bűnügyi kivizsgálás elindításának kérelmezése érdekében, mivel a tett elkövetésekor az érintett személy miniszteri tisztséget töltött be.

Az ügyhöz közel álló források közölték az AGERPRES hírügynökséggel, hogy Costel Alexe volt környezetvédelmi, víz- és erdőügyi miniszterről van szó, aki ellen vesztegetés elfogadása és sikkasztásra való felbujtás miatt tervez eljárást indítani a DNA.

Amennyiben őrizetbe veszik a vádak alapján, a Iaşi megyei tanács szeptemberben megválasztott elnökét automatikusan felfüggesztik a tisztségéből, a posztra pedig új választásokat írhatnak ki.