Másodfokú (narancssárga), havazásra vonatkozó riasztást adott ki  ma az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország 5 megyéjének hegyvidéki részeire, illetve egy elsőfokú (sárga), vegyes csapadékra vonatkozót további 13 megyére.

A meteorológiai előrejelzés szerint  január 4-én este 6 órától kedd reggel 8 óráig sűrű havazás várható a Déli-Kárpátok 1700 méter fölötti régióiban, ahol a széllökések meghaladhatják a 80-100 kilométeres óránkénti sebességet, hóviharokat idézve elő, 50 méter alá csökkentve a látótávolságot. A narancssárga jelzésű figyelmeztetés Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea és Gorj megye hegyvidékére érvényes.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat arra figyelmeztet, hogy hétfő délután 2 órától szerda reggel 8 óráig országszerte esni fog az eső, Olténia nyugati és északi részében, Munténia északi felében és a Bánság déli részében a leeső csapadék mennyisége meghaladhatja a 25-35 litert négyzetméterenként, elszigetelten pedig a 40-60 litert is. A Keleti-Kárpátokban szintén megerősödik a szél, a széllökések sebessége eléri a 60-80 kilométert óránként, ugyanakkor a déli, keleti és középső országrészben helyenként szintén nagy szél várható, 45-55 kilométer/órás sebességű széllökésekkel. Sárga jelzésű riasztás alatt fog állni Kovászna, Buzău, Brassó, Prahova, Dâmboviţa, Vâlcea, Argeş, Szeben, Fehér, Gorj, Hunyad, Mehedinţi és Krassó-Szörény megye.