• Urmărim negocierile pentru formarea noului guvern.
• Comemorarea a 31 de ani de la începutul revoltei populare din Timişoara şi revoluţiei române anticomuniste: TŐKÉS László, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT), a atras atenţia asupra necesităţii reconcilierii româno-maghiare, ieri, în deschiderea evenimentului de la Timişoara dedicat celei de-a 31-a aniversări a Revoluţiei din 1989. Din cauza pandemiei, conferinţa se desfăşoară în spaţiul virtual şi analizează modul în care au fost reprimate minorităţile în perioada dictaturii.
• Astăzi, la ora 19.00, la Ateneul Român, are loc cea de-a opta Conferință de Crăciun la București, organizat online pe tema „Formula: o Știință a Succesului”. Evenimentul îl va avea ca invitat pe fizicianul Albert László BARABÁSI, cunoscut pentru cercetările sale în domeniul teoriei rețelelor, membru al Societății Americane de Fizică. Conferința de anul acesta este dedicată tuturor celor care suferă la noi și în lumea întreagă și corpului medical care, prin eforturi uneori supraomenești se luptă să-i vindece și să-i țină în viață.
• INTERVIU cu medicul primar de familie Dr. Giurgiuman Zsuzsánna (Cluj-Napoca) despre experiența ei acumulată în mai mult de 30 de ani de profesie privind cauzele emoționale și mentale din spatele bolilor (tema care în ultima vreme a revenit în atenția medicinei).
• Mai multe instituții și personalități au lansat o petiție online prin care doresc să oprească intenția Consiliului Județean Bihor de a submina autonomia revistelor culturale ”Familia” și ”Várad” și a le transforma într-o secție a Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”. Semnatarii petiței atarag atenția aspura faptului că cele două reviste sunt instituții deosebit de importante atât în ceea ce privește județul Bihor, cât și în ceea ce privește cultura din România.
•Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Judeţene, informează că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, diferenţe aferente lunilor februarie, iunie și trimestrul al II-lea, iulie, august, septembrie și trimestrul al III-lea 2020. Suma totală autorizată la plată este de 4.800.023,15 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, consideră că prin adoptarea de către Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a proiectului de lege privind unele măsuri vizând republicarea actelor normative nu mai este posibilă executarea silită a unui pensionar care a primit o pensie calculată greşit.
• Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, proiectul de lege privind protecţia drepturilor persoanelor diagnosticate sau suspectate a fi diagnosticate cu boli sau afecţiuni alergice.

Bejegyzés navigáció