• La Palatul Cotroceni încep consultările pentru formarea noului guvern. UDMR nu a luat încă o decizie legată de propunerea de premier a PNL şi USR PLUS. Cele trei formaţiuni politice au hotărât să introducă în protocolul coaliţiei o clauză împotriva traseismului parlamentar, propunere venită de la UDMR.
  • Continuarea învăţământului online din cauza pandemiei poate provoca întârzieri insurmontabile în sistemul de învăţământ profesional, deoarece practica nu poate fi efectuată de către elevi în laboratoare, ci numai în propriile locuinţe.
  • A încetat din viaţă Péter Bartók, fiul cel mic al compozitorului maghiar Béla Bartók, a anunţat Casa Memorială Bartók din Budapesta, vineri, pe pagina sa de Facebook. Potrivit informării, Péter Bartók a murit la data de 7 decembrie, la vârsta de 97 de ani. Născut la Budapesta, la data de 31 iulie 1924, Péter Bartók a fost proprietarul Bartók Records, iar în această calitate a contribuit la îngrijirea operei tatălui său prin editarea revizuită sau în facsimil a mai multor lucrări ale marelui compozitor maghiar.
  • Ucraina foloseşte cele mai odioase mijloace pentru a-şi intimida cetăţenii, care amintesc de vremurile sovietice, a scris, duminică, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, pe pagina sa de socializare, cu privire la măsurile luate împotriva consilierilor locali din Ucraina Subcarpatică. Potrivit unor informaţii apărute sâmbătă în presă, Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a iniţiat urmărirea penală, sub acuzaţia de trădare, împotriva consilierilor locali ai satului Szjurte, aflat în apropiere de Ujgorod, pentru faptul că, după o şedinţă de consiliu, au cântat imnul maghiar.
  • Camera de Comerț și Industrie Covasna și Asociația Junior Business Club din Sfântu Gheorghe vor premia cei mai buni tineri antreprenori din județ, în cadrul unei gale care va avea loc pe 17 decembrie în mediul online. Candidații care au până în 35 de ani se pot înscrie până pe 15 decembrie.
  • Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita a cumpărat un teren în Porumbenni Mari în vederea construirii unei Case memoriale Kányádi Sándor, poet transilvăneană trecut la cele veşnice cu doi ani în urmă. Casa va funcţiona ca un centru cultural unde vor avea loc şi alte evenimente literare, culturale.
  • Sacrificarea porcilor în gospodăriile populaţiei se realizează numai pentru consum familial, examenul trichineloscopic în aceste cazuri,  fiind efectuat în mod obligatoriu, de către proprietarii animalelor – anunţă Direcţia Sanitar-Veterinară Covasna. Sacrificarea porcilor şi consumarea lor în familie, fără controlul sanitar veterinar al stării de sănătate a animalului şi a salubrităţii cărnii obţinute, poate avea consecinţe grave asupra sănătăţii consumatorilor.

Bejegyzés navigáció