Vasárnap ismét az urnákhoz várják az ország polgárait, hogy megválasszák képviselőiket és szenátoraikat a következő négy évre.

Az idei törvényhozási választás az első, amelyet úgy rendeznek meg, hogy közben számos település vesztegzár alatt van a járvány miatt, és több jelölt is lakhelyi elkülönítésben lesz a voksolás napján.

Külföldön már holnap megkezdődik a szavazás, míg az országhatárokon belül vasárnap 7 és 21 óra között várják az urnákhoz a több mint 18 millió választójoggal rendelkező polgárt.

Közben lazít a határzáron Magyarország vasárnap, hogy minél többen részt vehessenek a romániai parlamenti választáson. A hírt Menczer Tamás közölte a Facebookon. A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára közölte: a magyar-román határátkelőhelyeken vasárnap 05.00 órától hétfőn 09.00 óráig a járványügyi beutazási korlátozások alkalmazása nélkül visszatérhetnek Magyarországra azok, akik a választáson történő részvételüket a személyi igazolványukra ragasztott matricával igazolják. A magyar kormány fontosnak tartja, hogy minden érintett részt tudjon venni a voksoláson – tette hozzá az államtitkár.