• Proel Biotech din Sfântu Gheorghe a lansat pe piaţă un kit pentru detectarea anticorpilor de tip IgG care se produc în cazul infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, acesta fiind destinat spitalelor şi centrelor de diagnosticare. Produsul lansat acum pe piaţă este primul test dezvoltat în România care poate măsura, în mai puţin de două ore, răspunsul imunitar al pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Produsul a primit autorizaţiile necesare de la Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, poate fi comandat deja de la producător, urmând ca în următoarele săptămâni să ajungă şi la distribuitori.
  • Unităţile de cazare şi alimentaţie din Odorheiu Secuiesc îşi pot redeschide spaţiile interioare până pe data de 10 decembrie – a decis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, după ce gradul de infectare în municipiu a scăzut la 1,87, iar în decurs de 24 de ore s-au înregistrat numai 7 noi infectări în oraş.
  • Anul 2021 va fi anul relansării naţionale – a decis Conferinţa Permanentă Maghiară şi Consiliul Diasporei Maghiare, organizate în spaţiul virtual din cauza epidemiei de coronavirus. Acestea au adoptat în unanimitate, declaraţiile finale, a anunţat Zsolt Semjén, vicepremierul ungar responsabil pentru politici naţionale, la o conferinţă de presă desfăşurată tot online. Acesta a subliniat că este un moment fără precedent în viaţa politică maghiară când documentele finale ale celor două foruri au fost aprobate într-un consens deplin, când toate partidele politice maghiare de peste hotare şi partidele parlamentare ungare au spus, la unison, da.
  • Deși în acest an Ziua Națională a României nu se va putea sărbători cu fastul obișnuit, Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe a decis să puncteze totuși acest moment. Astfel, în ziua de 1 Decembrie, pe canalul de YouTube al instituției va fi difuzat un recital de poezie românească, intitulat „(ÎN)cerc”, special conceput pentru sărbătoarea națională.
  • Casa Județeană de Pensii Covasna a finalizat demersurile de predare a statelor de plată pe care le deținea de la societăți comerciale desființate. Astfel, foștii angajați ai societăților desfiinţate se pot adresa pentru informații legate de salarizare și solicitare adeverințe către SC DEPOZITAR INFOARHIVE SRL ARAD.

Bejegyzés navigáció