• Puterea de cumpărare în România este doar 60% din media Europeană. Judeţele, Covasna, Harghita şi Mureş sunt la coada clasamentului cu 80-88% din puterea de cumpărare medie din România –potrivit unui sondaj GFK realizat în 42 de ţări europene.
  • În toată ţara este o nevoie continuă de asistenţi maternali. În judeţul Harghita lucrază în prezent circa 220 de asistenţi maternali în cadrul Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială. Pentru a deveni asistent maternal cei interesaţi trebuie să absolve un curs de formare organizat de direcţiile judeţene de resort.
  • Pandemia a schimbat obiceiurile oamenilor. Directorul spitalului judeţean de urgenţă Harghita spune, că pacienţii nu mai vin la serviciul de urgenţă cu boli, care nu necesită acest lucru. Directorul spune, că este practic imposibilă contaminarea cu noul coronavirus în timp ce se aşteaptă pe holurile spitalului, deoarece prin măsurile luate chiar şi personalul medical care prezintă simptome, este infectat de obicei în afara spitalului.
  • După ce peste 700 de profesori din Sfântu Gheorghe s-au înscris în programul de interes local „Sprijinirea cadrelor didactice din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Sfântu Gheorghe”, a venit și rândul educatorilor. Aceștia pot solicita de la autoritățile locale suma de 1.500 de lei pentru achiziționarea unui laptop sau a unei tablete. Și familiile din reședința de județ care posedă carduri pentru familiile numeroase pot beneficia de acest sprijin.
  • La Sfântu Gheorghe a fost lansată cartea-album despre Ansamblul de Dansuri „Trei Scaune” cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea ansamblului. Autoarea, ziarista Fekete Réka prezintă în volumul intitulat „Pe cărările dansului” istoria utlimului deceniu al Ansamblului înfiinţat în 1990.

Bejegyzés navigáció