Tóthfalussy Veress Éva biológus az a tudós akivel a természetbarátok, a kertészet, a növényvilág iránt érdeklődők gyakran találkozhatnak a Kolozsvár Társaság, a Kertbarátok Egyesülete vagy más olyan szervezet keretében, ahol az általa kedvelt és művelt területekkel (kertek, biokertek világával) foglalkoznak. T. Veress Éva természettudós fáradhatatlanul terjeszti azokat az ismereteket, amelyek hasznára válnak az emberiségnek, ugyanakkor értelmes és építő jellegű elfoglaltságot adnak mindazoknak, akik hisznek a természet éltető erejében.

T.Veress Éva nagy gondoskodással ápolja édesapja, Veress István, emlékét azáltal, hogy folyamatosan közzéteszi Veress István agrármérnök, műkertész tudományos munkásságának eredményeit. A neves műkertész 1909 november 5-ikén született és 2007 november 2-ikán csaknem 98 évesen hunyt el, nemrégiben emlékeztek születési és halálozási évfordulójára. Az érvényben lévő korlátozások miatt idén elmarad az ilyenkor szokásos Veress István emlékkonferencia.

T. Veress Évát ezért ezúttal otthonában kereste fel László Tibor, és arra kérte, hogy emlékezzék vissza saját életpályájára majd mutassa be az édesapjának szentelt: Amikor egy élet legendává válik-Veress István emlékezete című kötet javított, bővített változatban megjelent utánnyomását. De a Kertbarátok Egyesülete és a Kolozsvár Társaság jelen körülmények között is folytatodó tevékenységéről is szó esik.

Hallgassa meg a műsort!

Elias Morr/Unsplash