• Societatea Naţională de Medicina Familiei/Medicină Generală (SNMF) transmite autorităţilor că medicii acestei ramuri vor fi în continuare alături de pacienţii lor, iar „înrobirea (…) cu contracte obligatorii şi pedepse nu va salva nici sistemul şi nici vieţi omeneşti”, medicii de familie având nevoie de resurse suplimentare, „dar mai ales de respect”.Într-un comunicat transmis duminică, medicii de familie afirmă că îi vor consulta „la distanţă” pe pacienţii infectaţi cu COVID-19 „fără a pune în pericol pe ceilalţi pacienţi neinfectaţi cu SARS CoV-2”..
  • Sztakics Éva-Judit își încheie cel de-al patrulea mandat de viceprimar al Municipiului Sfântu Gheorghe. În cadrul unei videoconferințe de presă, organizată vineri, 23 octombrie, aceasta a declarat că se va întoarce în învățământ. Primarul Antal Árpád a ținut să îi mulțumească pentru implicare și loialitate.
  • În mai multe zeci de localităţi din Ţinutul Secuiesc au fost aprinse focurile de veghe în seara zilei de duminică, Ziua autonomiei Ţinutului Secuiesc. În petiţia care a fost citită la fiecare loc de adunare, participanţii la acţiune au trimis mesaj către Bruxelles. Potrivit documentului: regiunile naţionale nu sunt piedici în calea dezvoltării, ci ele sunt resursele ascunse ale Europei.
  • Ministerul de Externe de la Kiev a acuzat Budapesta că a intervenit în mod direct în procesul electoral din Ucraina şi a pus în perspectivă o „reacţie dură”, potrivit unui comunicat remis duminică seara.Reacţia ministerului vine după ce, pe parcursul zilei,ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó a încurajat maghiarii din Ucraina Subcarpatică, pe pagina sa de Facebook, să voteze pentru candidatul Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică (KMKSZ), Zoltán Babják, care s-a înscris în cursa electorală pentru fotoliul de primar al localităţii Berehove.
  • Noi proteste majore au avut loc în Belarus duminică, în ziua în care a expirat ultimatumul dat de opoziție pentru ca președintele Alexandr Lukașenko să își dea demisia. Zeci de oameni au fost reținuți de poliție în orașul Lida, situat la 168 de kilometri de Minsk, scrie RIA, relatează Reuters
  • PARTEA A II-A va fi realizat de Szöcs Levente. 

Bejegyzés navigáció