• Primarul oraşului Sfântu Gheorghe din judeţul Covasna, Antal Arpad s-a îmbolnăvit de coronavirus. El a scris pe pagina sa de socializare că luni a avut febră iar marţi dimineaţă nu a avut gust, prin urmare a făcut un test pentru COVID-19 care a ieşit pozitiv. Antal Arpad a mai scris că se simte puţin slăbit, dar în general este bine. El a făcut un apel către cetăţeni să respecte regulile de protecţie.
  • A început sezonul virozelor, iar cel al gripei nu este departe, spun specialiștii. Medicii recomandă vaccinul antigripal, doar că dozele primite de medicii de familie din județ și cele din farmacii nu sunt suficiente. Medicii de familie din judeţul Covasna au primit doar câte 10 bucăți, iar în farmacii aproape că nu mai sunt. Pentru că este dificil să se facă diferența între simptomatologia virozelor, a gripei și a noului coronavirus, specialiștii recomandă ca la primele semne de boală pacienții să stea acasă și să solicite sfatul medicului.
  • La Sfântu Gheorghe începe astăzi Festivalul Manus al Ţiganilor din Őrkő, cartier din reşedinţa locuit în majdoritate de romi. Festivalul organizat pentru a patra oară a fost amânat pentru toamnă din cauza pandemiei. Scopul manifestării este prezentarea şi popularizarea culturii romilor.
  • Se împlinesc 40 de ani de la trecerea în nefiinţă a episcopului romano-catolic de Alba Iulia Marton Aron, care în cursul vieţii a suferit pentru credinţa sa alături de alţi preoţi romano-catolici în închisorile comuniste.
  • Portalul szekelyhon.ro din Miercurea Ciuc a lansat începând de astăzi ca un portal separat pagina sa de ştiri sportive, a cărui scop este apropierea sporturilor, a sportivilor de la diferite discipline şi a oamenilor. Lansarea portalului a fost amânată de pandemie.
  • Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la Bucureşti va desemna tribunalul care va decide în privinţa disputei privind apartenenţa Văii Uzului la judeţul Harghita sau judeţul Bacău, după ce primăria din Sânmartin, cât şi cea din Dărmăneşti au solicitat acest lucru de la Tribunalul Judeţean Harghita, respectiv Bacău.
  • Municipiul Miercurea Ciuc va avea şi un manager numit de primarul ales al oraşului – a declarat Attila Korodi la prima conferinţă de presă în calitate de primar ales al reşedinţei de judeţ.
  • La Odorheiu Secuiesc mare parte din suma de circa 1 milion de lei primită în cursul rectificării bugetare va fi utilizat pentru reparaţia infrastucturii rutiere – au decis consilierii locali în ultima lor şedinţă.
  • Avem un interviu cu sociologul, consilierul şcolar şi pedagogul universitar dr. Frigy Szabolcs (Satu Mare) despre dezbaterea privind alternativele in invatamant care a avut loc in Carastelec (jud. Salaj). Frigy Szabolcs a fost moderatorul discutiei la care au participat 6 specialişti (pedagogi) in metode alternative de pedagogie.

Bejegyzés navigáció