Díszbemutatóval ünnepli fennállásának 120. évfordulóját október közepén a nagyváradi Szigligeti Színház.

Az évforduló alkalmából október 16-án viszik színre a Hamletet. Az egyik legismertebb William Shakespeare-drámát Telihay Péter jegyzi rendezőként, az előadás premierjét a koprodukciós partner játszóhelyén, a Gyulai Várszínházban tartották korábban – közölte hétfőn az erdélyi teátrum.

Október 21. és 25. között rendezik meg negyedik alkalommal az Infinite Dance Festivalt, amely a tánc- és mozgásművészet sokszínűségét kívánja bemutatni.

Az évad folytatásában szilveszterre Georges Feydeau Bolha a fülbe című bohózatával készülnek. Az évad utolsó nagytermi bemutatóját a nagyváradi származású Anca Bradu jegyzi, aki August Strindberg Álomjáték című drámáját rendezi. A svéd drámaíró magyar nyelvterületen ritkán játszott darabja a költészet, az álom és a valóság viszonyát tárgyalja egy szürreális misztériumjáték formájában.

Az új évad stúdióelőadásait O. Horváth Sári Gyerekjáték című ősbemutatója nyitotta. A szatmári Harag György Társulattal koprodukcióban létrehozott előadást Szilágyi Bálint rendezte. A Szigligeti Stúdióban tavasszal újabb bemutatóra készülnek, ennek megvalósítása azonban a járványhelyzet alakulásától függ.