• REPORTAJ despre înscăunarea episcopului auxiliar al Arhidiecezei romano-catolice de Alba-Iulia, KEREKES László, care a avut loc sâmbătă, 29 august, la Șumuleu Ciuc. Liturghia solemnă a fost celebrată într-un cerc mai restrâns din cauza restricţiilor impuse de epidemia de coronavirus, existente în vigoare în România. Organizatorii i-au încurajat pe credincioşi să nu organizeze un pelerinaj, ci să urmeze consacrarea episcopului prin intermediul mass-mediei. Sfânta Liturghie a fost celebrată de KOVÁCS Gergely, arhiepiscop romano-catolic de Alba-Iulia, care l-a consacrat pe KEREKES László episcop, alături de JAKUBINYI György, arhiepiscop emerit de Alba-Iulia şi TAMÁS József, episcop auxiliar emerit.
  • Viitorul spital de pneumologie din municipiul Sfântu Gheorghe va fi construit cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii şi ar putea fi finalizat în 28 de luni de la semnarea contractului, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, TAMÁS Sándor într-o conferință de presă.
  • Au fost alese filmele care vor intra în competiţia „Filmgalopp”, dedicată descoperirii talentelor din domeniului filmului maghiar din Transilvania. Acestea vor fi prezentate în luna septembrie, la Cluj-Napoca, în cadrul ediţiei cu numărul 20 a Zilelor Filmului Maghiar „Filmtettfeszt”, a anunţat organizatorul festivalului, Asociaţia „Filmtett”. Scopul competiţiei organizate pentru a şasea oară este acela de a descoperi, an de an, tinerele talente din domeniul filmului maghiar din Transilvania, prezentarea filmelor acestora în faţa profesioniştilor din domeniu şi publicului larg, creaţiile urmând să fie jurizate de către un juriu profesionist. Publicul are ocazia să vizioneze filmele pe site-ul filmtettfeszt.ro şi să îşi şi voteze favoriţii în perioada 16-18 septembrie. Cel mai popular film va obţine premiul publicului. Ceremonia de premiere va avea loc la data de 19 septembrie, la Cluj-Napoca.

Bejegyzés navigáció