• ”Reîntoarcerea” și ”Memento COVID-19” sunt două concursuri publicate de Asociaţia Ziariștilor Maghiari din România pentru jurnaliști maghiari din țară și din străinătate. Data limită de trimitere a reportajelor, respectiv a fotografiilor este 4 septembrie 2020.
  • Au fost incluse pe lista Patrimoniului Maghiar din Transilvania încă șase valori, printre care opera constructorului de orgi KOLONICS István, opera și moștenirea lui HASZMANN Pál, fondatorul Muzeului Etnografic din satul Cernat (județul Covasna), Peștera Vântului, Peștera de la Vadu Crișului din județul Bihor sau Imnul Secuilor.
  • Fundaţia Sapientia a cumpărat o clădire considerată monument istoric, situat în piaţa centrală din Cluj-Napoca. Clădirea Hotelului Melody va găzdui din octombrie Facultatea din Cluj-Napoca a Universităţii Sapienţia, respectiv Fundaţia Casei Tradiţiilor din Transilvania.
  • Consiliul Reprezentanților Unionali al UDMR se va reuni mâine pentru adoptarea regulamentului de nominalizare a candidaților la alegerile parlamentare. Ședința va avea loc online, iar la finalul acesteia, la ora 15.00, preşedintele UDMR KELEMEN Hunor va susține o conferință de presă referitor la deciziile adoptate.
  • Astăzi are loc proba la alegere a profilului şi specializării în cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului naţional de Bacalaureat 2020. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Bejegyzés navigáció