• Astăzi încep Zilele Maghiare Partium (ediția a XIX-a), la Satu Mare. Evenimentele vor avea loc în aer liber cu un public cu număr limitat (17 – 23 august, curtea Muzeului de Artă Satu Mare, curtea Teatrului de Nord).
  • Mai sunt 2 zile și încep Zilele Culturale Maghiare din Cluj. Evenimentul va aduce în fața publicului circa 100 de evenimente, care vor avea loc mai ales în aer liber, în peste 20 de locuri din Cluj-Napoca (19-21 august 2020).
  • Caravana TIFF va ajunge miercuri, 19 august , la Zabola Estate, pe Domeniile Mikes din comuna Zăbala, județul Covasna. Timp de 2 zile vor fi proiectate, în aer liber, filme din selecția Festivalului Internațional de Film Transilvania. Locurile sunt limitate.
  • Manifestările publice pe 20 august, Ziua Națională a Ungariei, nu vor mai avea loc la Budapesta, din cauza protecţiei epidemiologice. Ziua de 20 august este sărbătoarea Sfântului Ştefan, fondatorul statului și se amintește de creștinarea poporului maghiar.
  • Centenarul Trianon va fi marcat de festivalul „Duna Karnevál” (Carnavalul Dunării) cu un spectacol grandios de teatru-dans, intitulat „Mesaj celor de acasă”, în data de 22 august, în Curtea cu lei a Palatului din Cetatea Buda.
  • Odată cu începerea sezonului 2020/2021 a cupelor europene la fotbal va intra în vigoare un nou protocol epidemiologic pentru echipele ungare care vor juca în străinătate şi se întorc acasă, precum şi pentru echipele străine care vizitează Ungaria, a anunţat, sâmbătă, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior.

Bejegyzés navigáció