• Cele mai multe minorităţi naţionale din Europa nu primesc o informare în limba lor maternă cu privire la noul coronavirus. Aceasta este concluzia unui sondaj de opinie realizat în perioada martie-iunie 2020, care conţine răspunsurile a 43 de minorităţi naţionale şi grupuri lingvistice din 25 de ţări europene. Europarlamentarul UDMR, Vincze Loránt, a declarat că sondajul de opinie constată că persoanele care aparţin comunităţilor minoritare au fost expuse unei discriminări defavorabile în timpul epidemiei de coronavirus.
  • 332 de candidați s-au înscris la Concursul național de ocupare a posturilor în învățământul preuniversitar de stat, arată datele Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna. În județul CV, pentru concurs sunt anunțate: 51 de posturi titularizabile, 205 posturi didactice complete și 1385 fracțiuni de posturi, arată datele IȘJ Covasna.
  • Se află în derulare lucrări de reabilitare termică şi modernizare la zece instituţii şcolare din oraş – a declarat viceprimarul municipiului M-Ciuc, Füleki Zoltán. Până la 1 septembrie vor fi finalizate lucrările în 4 dintre aceste unităţi de învăţământ. In afara celor zece investiţii aflate în derulare, urmează să fie semnate alte şase contracte.
  • In cadrul evenimentului ParCult în  următoarele două săptămâni, în Parcul Memorial ’56, situat în Sf. Gheorghe, vor fi proiectate patru  filme de succes: două filme românești: „La Gomera” și „Un prinț și jumătate”, respectiv două filme maghiare: „Kincsem – Pariul secolului” și „Un fel de America 3.” Filmele vor fi subtitrate în limba română respectiv limba maghiară.
  • Guvernul ungar sprijină turismul cu o nouă măsură de protecţie economică, firmele pot aplica la un fond cadru de 5 milioane euro pentru construirea de pensiuni – a anunţat Varga Mihály, ministrul ungar al finanţelor.

Bejegyzés navigáció