• Festivalul de muzică veche din Miercurea Ciuc împlinește 40 de ani de existență, iar organizatorii au visat la un eveniment de anvergură pentru ocazie, dar planurile lor au fost rescrise de pandemie. Cu toate acestea, au reușit să realizeze un program care îi așteaptă pe fanii genului cu nenumărate evenimente colorate pe parcursul unei săptămâni.Ediția din acest an –care și-a dat startul duminică 12 iulie a.c va fi un mix offline și online, cu interpreți ardeleni, demonstrații de instrumente online, istoria festivalului și o înregistrare a unor concerte în monumente spectaculoase din Transilvania, cum ar fi Castelul Károlyi din Carei sau Biserica Kálvária din Cluj-Napoca.
  • Ministrul care conduce Cancelaria Prim-ministrului ungar a anunţat duminică, la Budapesta, restricţii privind intrarea în Ungaria în legătură cu epidemia de coronavirus. Ungaria trebuie să-şi păstreze siguranţa, să împiedice introducerea virusului din străinătate. La recomandarea corpului operaţional, guvernul a decis să clasifice statele după gravitatea epidemiei de coronavirus în trei categorii – roşu, galben şi verde -, şi să limiteze în consecinţă trecerea frontierei de către persoanele care sosesc din aceste ţări –  a explicat Gergely Gulyás la o conferinţă de presă. Măsurile de restricţie privind circulaţia intră în vigoare începând de miercuri.Ministrul a explicat: în cazul categoriei verzi nivelul de contaminare şi riscul sunt reduse, intrarea în ţară poate fi permisă. În categoria galbenă intră ţările în care situaţia este mai puţin gravă, iar în categoria roşie ţările unde situaţia este gravă – și a căror cetățeni este interzisă intrarea în Ungaria. Din categoria galbenă fac parte Bulgaria, Portugalia, România şi Suedia, iar din afara UE, Regatul Unit, Norvegia, Rusia, Serbia, Japonia, China şi Statele Unite. În categoria roşie au fost incluse următoarele ţări europene: Albania, Bosnia-Herţegovina, Belarus,Kosovo, Macedonia de Nord, Moldova, Muntenegru şi Ucraina. Tot pe lista roşie au fost trecute ţările din Asia, Africa şi o parte din țările din America de Sud.
  • Startul vacanțelor sigure în județul Covasna s-a dat cu o lună în urmă, când s-a lansat campania „Visit Covasna Safe Place”. Între timp, unitățile de cazare din județ au încercat să se plieze pe noua realitate, iar turiștii din toată țara au venit să descopere locuri pe care poate nu s-ar fi decis să le viziteze cu altă ocazie. Cel mai popular este turismul de nobilime, potrivit specialiștilor covăsneni din domeniu. Unitățile de cazare care oferă astfel de experiențe au avut în iunie mai mulți turiști decât în aceeași perioadă anului trecut, însă chiar și ei sunt îngrijorați de creșterea neașteptat de mare a cazurilor de infectare cu noul coronavirus.(covasnamedia)
  • În perioada 16-19 iulie 2020 va avea loc la Timișoara festivalul Ceau Cinema! / Festival de Filme Europene. „Film european și lubeniță!” este motto-ul etern al festivalului de la Timişoara. După cum declară organizatorii festivalului: „Vremurile par întunecate. Însă, știți cum se spune: când e întuneric, e momentul perfect să dai drumul la film.” Ca o reflecție la situația curentă, în 2020 festivalul este dedicat comediei. Anul acesta va fi o ediție limitată, redusă la esența festivalului: filme în aer liber și oameni împreună în fața marelui ecran. Se va păstra distanța, dar se va menține apropierea față de ecran și de cinemaul european. n 2020 în programul festivalului va fi o comedie maghiară: Martorul de Bacsó Péter, în varianta necenzuratăMartorul / A tanú -1969, 103 min., satiră maghiară, subtirat în limba română)               

Bejegyzés navigáció