Narancssárga riasztást adtak ki húsz megyére a várható jelentős mennyiségű csapadék és viharok miatt. A fővárosra és 17 megyére sárga riasztás érvényes honap reggelig. A rossz időre vonatkozó másodfokú (narancssárga) riasztás hétfő 13 órától kedd hajnali 3 óráig lesz érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint ebben az időszakban a Bánságban, a Körösök vidékén, Olténiában és helyenként Erdélyben, illetve Munteniában záporokra, felhőszakadásra kell számítani. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 40, helyenként akár az 50-80 litert is négyzetméterenként. Emellett 70-80 km/órás széllökések, gyakori villámlás és akár jégeső is lehet.

Ugyanakkor hétfő 10 órától kedd 10 óráig sárga viharriasztás lesz érvényben az ország nagy részén. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 20-25, elszórtan a 40-50 litert négyzetméterenként.

Emellett a meteorológusok meghosszabbították csütörtök reggelig az egész országot érintő, rossz időre vonatkozó sárga riasztást. A fokozott légköri instabilitás miatt a jelzett időszakban sokfelé várhatók záporok, zivatarok, gyakori villámlás, jégeső. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 25-30, helyenként a 40-60 litert négyzetméterenként.

A szakemberek szerint a légköri instabilitás egész héten kitart az ország nagy részén.