Az elmúlt 24 órában 145 új fertőzést igazoltak Romániában, a nyilvántartott fertőzöttek száma 20 749-re emelkedett – közölte kedden a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). 

A halálos áldozatok száma 1 345, a gyógyultaké 14 910, így az aktív fertőzöttek száma 4 494-re emelkedett a hétfői 4 444-hez képest. Jelenleg 152 beteget ápolnak intenzív osztályon. Eddig összesen 511 295 tesztet végeztek el az országban.

Raed Arafat szerint meghosszabbíthatják a készenléti állapotot a belügyminisztériumi államtitkár a közszolgálati televíziónak azt mondta: több megyében továbbra is fertőzésgócok vannak, úgy az öregotthonokban, mint az ipari ágazatban és egészségügyben. Raed Arafat hozzátette, 5-6 nap múlva lesz látható igazán az előző lazító intézkedések eredménye és ennek függvényében dől el, hogy milyen intézkedéseket hoznak majd. Az államtitkár szerint a készenléti állapot meghosszabbítása tűnik jelenleg a legtermészetesebb megoldásnak.

Az elmúlt 24 órában 120 bírságot rótt ki a rendőrség és a csendőrség összesen 141.500 lej értékben a COVID-19 világjárvány enyhítésére és leküzdésére irányuló intézkedések megszegése miatt – közölte kedden a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). Ugyanebben az időszakban két ügyben indítottak eljárást az illetékes belügyi szervek a betegségek leküzdésének meghiúsítása miatt.