• A fost amânată, ieri, discutarea recursului TŐKÉS László contra Klaus Iohannis, deoarece de la dosar lipsea punctul de vedere al premierului în fucție. INSERT cu  avocatul dr. Kincses Előd. Președintele Klaus Iohannis i-a retras d-lui Tőkés distincția Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler printr-un decret dat în 4 martie 2016.
  • TŐKÉS László, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania susţine astăzi la Târgu Mureş o conferinţă de presă (ora 10:30).
  • Guvernul Ungariei va dubla subvenţia acordată pentru completarea veniturilor pastorilor, care slujesc credincioşi de limbă maghiară în localităţi din afara Ungariei. Sprijinul va fi majorat cu 60% în acest an, iar diferenţa rămasă, pastorii de peste hotare o vor primi începând de anul viitor. Valoarea totală a subvenţiei acordată anual pastorilor de peste hotare este de 2,43 milioane euro.
  • În toată Transilvania au sunat clopotele bisericilor maghiare joi după masă, la ora 17:30, ora la care a fost semnat Tratatul de la Trianon, cu o sută de ani în urmă. Din cauza dispoziţiilor autorităţilor privind apărarea împotriva epidemiei de coronavirus, manifestările în spaţii închise nu au fost permise cu ocazia centenarului, astfel toate comemorările au avut loc în aer liber, de obicei în faţa bisericilor sau monumentelor.
  • „Ziua Mondială a Mediului Înconjurător”

Bejegyzés navigáció