Az amerikai elnök rendeletben korlátozta a közösségi média jogát a sértő vagy hamis híreket terjesztő bejegyzések megjelölésére vagy eltávolítására.

Erre azt követően került sor, hogy kedden a Twitter hamis hírként jelölte meg Donald Trump két bejegyzését. Mindkettő arról szólt, hogy a levélben történő szavazás a választások „elcsalásához” vezethet. A jelöléssel a Twitter felhívja a felhasználók figyelmét, hogy az illető bejegyzésben szereplő információk esetleg nem felelnek meg a valóságnak. A megjelölt bejegyzésekhez a Twitter két hivatkozást is csatolt, az egyik a CNN hírtelevízió riportjához vezetett, amely azt taglalta, hogy Trump állításai megalapozatlanok.

Trump kijelentette, hogy az új rendelet megfosztja a jogi védelem lehetőségétől azon médiumokat, amelyek üzemeltetői cenzúrázzák a tartalmakat. Közölte azt is, hogy a szabályozás részleteinek kidolgozása után biztosítja, hogy ne juthassanak kormányzati támogatások olyan közösségi médiumokhoz, amelyeknek tulajdonosai „elfojtják a szólásszabadságot”.