Tovább nőtt a szászsebesi Alpin 57 Lux fagylaltgyárban kialakult Covid-19 fertőzésgóc egyedeinek száma – jelenti a Román Rádió.

A Fehér megyei Közegészségügyi Igazgatóság adatai szerint a vállalatnál immár 79 személyt vettek nyilvántartásba. A tesztek csak tegnap újabb 20 esetet igazoltak. Az intézmény sajtószóvivője, Ioana Presecan közölte: a Közegészségügyi Igazgatóság eddig mintegy 600 tesztet végzett el a fagylaltgyár alkalmazottai és azok családtagjai körében. A tegnap igazolt 20 eset az alkalmazottak családtagjai közül került ki. A szóvivő közölte, az új esetek nem jelentik újabb fertőzésgóc kialakulását, ugyanis ezek 6 településen, főleg vidéki környezetben vannak. A betegeknél enyhe tünetek jelentkeztek, valamennyit kórházban tartják megfigyelés alatt.

A Kolozsvári Rádió értesülése szerint, a járványtani vizsgálat során kiderült, hogy azért alakult ki a fertőzésgóc, mert az alkalmazottak nem viseltek megfelelő védőruházatot, noha a cég vezetősége rendelkezésükre bocsátotta, és képzést is tartottak a dolgozóknak.