Olaszországban három hónappal a koronavírus-járvány kezdete óta a gyógyultak száma több mint kétszerese a jelenleg szűrt betegeknek. Június 3-tól a repülőterek megnyitását tervezik. Giusseppe Conte olasz miniszterelnök várhatóan ma bemutatja a Parlamentben azt a rendeletet, amely a román munkavállalók tevékenységére vonatkozó szabályokat is tartalmazza.

Az utóbbi 24 órában a meggyógyultak száma négyszer meghaladta az új fertőzésekét. 165 személy hunyt el, és ezzel 32.330-ra emelkedett a halálos áldozatok száma a járvány három hónapja alatt. A húsz régió közül nyolcban egyetlen halálesetet sem jegyeztek fel szerdán.

Giuseppe Conte miniszterelnök ma bemutatja a parlament két háza előtt az újraindítási programját, amely rendelkezik többek között a mezőgazdaságban, a háztartásokban vagy gondozóként illegálisan dolgozók törvényes elismeréséről, azzal a feltétellel, hogy 400 eurós járulékot fizetnek. Ezt az előírást alkalmazhatják nemcsak az EU-n kívüli országok polgáraira, hanem a románokra is, akik időseket gondoznak vagy a farmokon dolgoznak.