További öt határátkelőt nyitnak meg Románia és Magyarország között, mondta Marcel Vela belügyminiszter Nagylaknál. A belügyi tárca vezetője kedden tett látogatást az Arad megyei határmenti településen, és az újságíróknak úgy nyilatkozott: magyarországi hivatali kollégájával folytatott tárgyalásai eredményeképpen megnyitják az autós forgalmat Csanádpalotánál, Tornyánál, Nagyszalontánál, Érmihályfalvánál és Csanálosnál. 

A döntés előzménye, hogy az Arad megyei nagylaki határátkelőnél a hétvégén többórás volt a várakozási idő. A Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások valósággal megrohamozták a hátárállomást, miután péntektől nem kötelező intézményes karanténba vonulniuk akkor sem, ha súlyosan fertőzött régióból térnek haza, számukra csupán lakhelyi elkülönítést írtak elő a hatóságok.

László Attila orvos-szenátor hétfőn a Marosvásárhelyi Rádiónak azt nyilatkozta: az ellenőrizetlen tömeg komoly közegészségügyi kockázatot jelent, és ismét jelentősen megnövelheti a koronavírus-fertőzések számát.