Rendkívül súlyosnak nevezte Klaus Iohannis államfő, hogy egyes politikusok a törvények áthágására és az óvintézkedések semmibe vételére biztatnak. 

 Az államfő a Szociáldemokrata Pártra célzott, amely szerinte mély politikai válsággal akarja megduplázni az egészségügyi válságot, amelyben Románia található. Meglátása szerint még elképzelni is lehetetlen, hogyan mutatott volna ország ebben az időszakban egy szociáldemokrata kormánnyal az élén. Az államfő beszélt arról, hogy míg a kormány prioritása az állampolgárok védelme és az újjáépítéshez vezető gazdasági program, addig a Szociáldemokrata Párt prioritását ebben a nagyon nehéz időszakban a kormány megbuktatása jelenti.

Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt ügyvivő elnöke szerint a gazdaságot nem korlátozásokkal és szigorításokkal, hanem befektetésekkel és gyors kifizetésekkel lehet újraindítani, és arra kéri Klaus Iohannis államfőt, hogy konkrét gazdaságélénkítő javaslatokkal álljon elő. A szociáldemokraták leszögezték, hogy az elkövetkező időszakban nem fognak bizalmatlansági indítványt benyújtani, hogy megbuktassák a kormányt, amely szerintük  rosszul kezelte a járvány okozta helyzetet, azonban két egyszerű indítványt is előkészítettek, amely ezúttal a belügyi- és az