Az igazolt esetek száma csak a kontinens nyugati és déli részén meghaladja az egymilliót.

Négy államban – Olaszországban, Nagy-Britanniában, Spanyolországban és Franciaországban – az elhalálozások száma 25 ezer körüli. A mérleg Nagy-Britanniában romlott a leginkább, amely tegnap óta a második leginkább sújtott országa Európának. A világjárvány kezdeti szakaszában a hatóságok késlekedtek a fizikai távolságtartásra vonatkozó szabályok bevezetésével, most pedig közölték, hogy a korlátozások feloldását megelőzően elindítanak egy véletlenszerű tesztelési programot, amely országos szinten 100 ezer polgárra terjed ki, és képet ad majd a vírus elterjedtségéről.

A kezdetben a legnagyobb problémákkal küzdő országok közül Spanyolországban és Olaszországban stabilizálódott helyzet, az elhalálozások és az új megbetegedések száma pedig jelentősen csökkent a csúcsidőszakhoz képest.

Olaszországban a járvány tíz hetének mérlege 203.591 beteg és 27.682 halott. Az intenzív osztályokon ápolt páciensek száma felére esett vissza a négy héttel korábbihoz képest. A fertőzöttek  – tünetmentes vagy enyhe tüneteket mutató – nyolcvan százalékát saját otthonában szigetelték el. A fertőzések számát tekintve továbbra is Milánó vezet 19.120 fővel, ami meghaladja a teljes Veneto tartományban regisztrált esetszámot, ami 17.825. Ma este Triesztben működésbe lép a Nápolyból érkezett úszó kórház. Az erre vonatkozó döntést a regionális sürgősségi bizottság azért hozta, hogy megakadályozza a vírus terjedését elsősorban az idősotthonokban. A nap folyamán a hajókórházba szállítják az első 50 koronavírussal fertőzött pácienst.