Európa egyes részein és New Yorkban lassult a koronavírus-járvány terjedési üteme, de világszerte továbbra is növekedést mutat a fertőzöttek száma. A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem ma reggeli összesítése szerint az új koronavírussal fertőzöttek száma megközelítette a 2 és fél milliót, a halálos áldozatoké pedig meghaladta a 170 ezret.

Az Egyesült Államokban eddig csaknem 787 ezer fertőzöttet tartanak nyilván, a halálos áldozatok száma pedig meghaladta a 42 ezret. New York államban viszont lassult a járvány terjedési üteme, Florida egyes tengerparti strandjait újra megnyitották.

Olaszország tegnap először jelentette, hogy csökkent az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma a járvány terjedésének február 20-i kezdete óta. Nagy-Britannia is arról adott jelntést, hogy jelentősen csökkent az új koronavírus okozta halálozások és az újonnan kiszűrt fertőzések napi száma. Spanyolországban szintén folyamatosan csökken a halálozások napi száma. Franciaországban pedig a kórházban ápoltak számának csökkenése folytatódott. Ausztriában is kedvező a tendencia: egyre nő azoknak a száma, akik meggyógyultak a betegségből, és ezzel párhuzamosan csökken az új fertőzöttek száma.

Magyarországon 2098-ra nőtt a koronavírussal diagnosztizált betegek száma, az elhunytaké 213, a gyógyultaké pedig 287. Összesen 50 052 tesztet végeztek el.