Szurkolók jelenlétében játszották le vasárnap a türkmén fővárosban az Altyn Asyr és a Kopetdag közötti labdarúgó mérkőzést, az elsőt március 20. óta, jelenti a Xinhua kínai hírügynökség nyomán az Agerpres.

A negyedik fordulós találkozó 1:1-es döntetlennel végződött. A hírügynökség megjegyzi, hogy noha a türkmén hatóságok múlt héten úgy döntöttek, hogy a bajnokság mérkőzéseire ingyenes a belépés, a 20 ezer férőhelyes stadionban mintegy 400 szurkoló gyűlt össze.

A nyolccsapatos türkmén első ligát március 24-én függesztették fel a koronavírus-járvány miatt. Türkmenisztán a ritka kivételek közé tartozik a földkerekségen, ahol hivatalosan egyetlen koronavírusos esetet sem regisztráltak. Ugyanakkor a Riporterek Határok Nélkül csoport jelezte, hogy az aşgabati hatóságok betiltották a koronavírus szó használatát a nyilvánosságban – a sajtóban és az utcán is.

Két másik volt szovjet tagköztársaságban, Fehéroroszországban és Tádzsikisztánban szintén folytatódik a labdarúgó bajnokság, igaz, az utóbbiban a mérkőzések szurkolók nélkül zajlanak.