A világjárvány mérlege meghaladta a 37 ezer halottat, miközben több mint 784 ezren fertőződtek meg világszerte.

Továbbra is súlyos a helyzet Olaszországban, ahol a legtöbb halálos áldozatot regisztrálták, illetve a második legnagyobb fertőzésszámot. Az újonnan diagnosztizált eseteket illetően csökkenés érzékelhető, ha pedig folytatódik a tendencia, az igazolja a hatóságok által elrendelt korlátozások eredményességét. Miközben az elhalálozások száma továbbra is magas a félszigeten, 24 óra alatt 812, az előző napokhoz képest csökkent a fertőzések száma, napi 1648 új esetre. Jelen pillanatban a kórházakban vagy saját otthonában 75.528 olaszt kezelnek az orvosok, 11.591-en elhunyt, és 14.620 meggyógyult. Újabb, immár a hetedik fertőzést jelentették este a Vatikánból, amelynek mindössze ezer lakója van.

Spanyolország a harmadik az Egyesült Államok és Olaszország után, ahol a korona vírusos fertőzöttek száma meghaladta a kínait, vagyis a 85 ezer főt. Itt további 7340 ember vesztette életét.

Németországban eddig 62 ezren fertőződtek meg, azonban az elhalálozási ráta itt kisebb, mint más országokban. Így is már 544 áldozatot jelentettek a német hatóságok.

Ugyanakkor Franciaországban a tegnap az eddigi legtöbb elhalálozást regisztrálták egy nap leforgása alatt, 418-at. Ezzel a koronavírus által okozott fertőzésben elhunytak száma elérte a 3024-et. Ez a statisztika ellenben csupán a kórházakban elhunytak számát mutatja.