A miniszterelnök pontosította: a külföldről hazatérő teherautó-vezetők elkülönítése az országba érkezésüktől a következő fuvarig tart. Az erről szóló rendelkezések ma lépnek hatályba.

A 4. számú katonai rendelet értelmében a külföldről hazatérő, 2,4 tonnánál nagyobb súlyú teherautók sofőrje választhat, hogy intézményes karanténba vonul a hatóságok, illetve otthonában vagy a cég által biztosított helyen szigeteli el magát.

A rendelkezés hatályba lépése előtt néhány órával a miniszterelnök pontosította: a teherautó-sofőrök elkülönítése az országba érkezésüktől a következő fuvarig tart. Ludovic Orban kijelentette: a rendelet a sofőrök esetében nem 14 napos, hanem legtöbb 14 napos elkülönítést ír elő, tehát lehet egy nap is. Sőt újabb fuvart vállalhat azonnal, ahogy azt a cég rendelései megkövetelik.

A közúti szállítók az új rendelkezések eltörlését vagy a sofőrők elkülönítésére vonatkozó előírások további tisztázását kérik. Radu Dinescu, a  Közúti Szállítók Országos Szövetségének a titkára szerint a 4. katonai rendelet egyik legkényesebb pontja a fuvarozók családjára vonatkozik. Nekik 14 napos karanténban kell maradniuk akkor is, ha a sofőr két napon belül újabb útra indul. Azt kérik, hogy a sofőrök családját vonják ki a karanténkötelezettség alól.