Újabb két, 90 év feletti, alapbetegségekkel küzdő személy hunyt el a koronavírus-járványban Magyarországon, az azonosított fertőzöttek száma pedig 447-re nőtt – derül ki a ma közzétett legfrissebb információkból.

A Magyarországon azonosított koronavírus-fertőzöttek közül 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 433 magyar állampolgár. Az elhunytak száma 15 főre nőtt, 34-en meggyógyultak, 71-en vannak karanténban és 13 301 mintavétel történt. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője felhívta a figyelmet: megállapították, hogy a koronavírus a már teljesen gyógyult, s már jó állapotban lévő betegek szervezetében is kimutatható. Ezért azoknál, akik már három napja jól vannak, további, kéthetes otthoni karanténra van szükség.

Orbán Viktor miniszterelnök kórházparancsnokokat nevezett ki 108 egészségügyi intézmény élére. Az ők feladata a gyógyítási folyamat zavartalanságához szükséges készletek, védőeszközök rendelkezésre állásának biztosítása, valamint az eszközök vagyonbiztonsága. A kórházparancsnokok orvosszakmai kérdésekben nem hozhatnak döntéseket.