A külügyi tárca felhívja a figyelmet, hogy a különböző államok által a koronavírus-járvány fékezése érdekében hozott intézkedések korlátozhatják a személyek és áruk szabad mozgását. Az érdekelteknek ajánlják, hogy tanulmányozzák a www.mae.ro/node/51759 honlapot, ahol folyamatosan frissített információkat találnak e tekintetben.

A szaktárca a külföldön élő román állampolgárok figyelmébe ajánlja a 0040 21.320.20.20-as telefonszámot, amelyen tájékoztatást kaphatnak a koronavírus-fertőzés elkerülésének módozatairól. A telefonszám kizárólag tájékozódásra szolgál, sürgősség esetén nem hívható. A külügy azt ajánlja az esetleg nehéz helyzetben lévő román állampolgároknak, hogy vegyék fel a kapcsolatot az országban lévő diplomáciai képviselettel vagy konzuli szolgálattal, vagy regisztráljanak a 0040214312059-es telefonszámon.

A mobilitási programokban külföldön tartózkodó egyetemi hallgatók és tanárok a www.erasmusplus.ro oldalon kaphatnak tájékoztatást.

Az Európa országaiban aktuális járványhelyzetről a http://www.mae.ro/node/51880 honlapon, a világ más tájairól pedig a http://www.mae.ro/node/51982 oldalon szerezhetők információk. (Agerpres)