Három forgatókönyvet vesz figyelembe a kormány az iskolaév befejezésére. Raluca Turcan miniszterelnök-helyettes az RFI rádiónak azt mondta, várják az Oktatásügyi minisztérium elemzését az online oktatás és az iskolatévé programok lebonyolításáról, de még korai döntést hozni.

A három lehetőség Raluca Turcan szerint a következő: 1 a tanév folytatása a mostani rend szerint és a terveknek megfelelően szervezzék meg a záróvizsgákat, de ez nehezen kivitelezhető, mert előreláthatóan a kényszerszünet hosszabb lesz a most bejelentettnél. A második lehetőség a záróvizsgák időpontjának elhalasztása, a harmadik pedig a tanév megismétlése. Jelen pillanatban nehéz valamit állítani. Hozzátette, a hatóságok nem haboznak a lakosságra vonatkozó kötelező intézkedések meghozatalában, de ezeket fokozatosan kell bevezetni, hogy lássák az emberek reakcióját. A szabad mozgás drasztikus korlátozása nappal váratlan reakciókat válthat ki az emberekből – mondta Raluca Turcan.

Nem törlik el a vizsgákat és nem merült fel a tanév megismétlése – hangsúlyozta ma Monica Anisie tanügyminiszter.

A tárcavezető azt követően nyilatkozott, hogy Raluca Turcan miniszterelnök-helyettes az RFI-nek azt mondta, hogy három forgatókönyv lehetséges, ezek egyike a tanévismétlés.