Németország hétfő reggel 8 órától a koronavírus-járvány miatt lezárta Ausztriával, Franciaországgal és Svájccal közös határát– jelentette be Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter vasárnap este. Arról is döntöttek, hogy a német-dán határt is lezárják.

A koronavírus terjedésének megakadályozására hozott legújabb intézkedéseket Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be ma: Magyarország határait lezárjuk a személyforgalom elől. Csak magyar állampolgárok léphetnek be hétfő éjféltől. Minden rendezvényt betilt a kormány. A szórakozóhelyeket és a mozikat bezárják Magyarországon, az éttermek, kávézók csak 15 óráig lehetnek nyitva, illetve a kormány arra kéri a lakosságot, főként az idősebbeket, hogy csak szükség esetén hagyják el otthonaikat.

Országos vesztegzárat rendelt el a cseh kormány március 16-tól március 24-ig – jelentette be Andrej Babis cseh miniszterelnök a kormány vasárnapi rendkívüli ülése utáni sajtótájékoztatón.

Szlovákiába az új típusú koronavírus terjedésének veszélye miatt  már pénteken bevezetett beutazási tilalom értelmében az országba csak a szlovákiai állandó vagy átmeneti lakhellyel, valamint tartózkodási engedéllyel rendelkező személyeket engedik be.

Hétfőtől a Szerbiában bevezetett szükségállapot miatt mind a közúti, mind a vasúti szerb államhatárt csak szerb állampolgárok, diplomaták, tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek, valamint a segíteni érkező orvosi személyzet tagjai léphetik át.