• UDMR va lua o decizie în privinţa susţinerii Guvernului Cîţu după ce va vedea lista miniştrilor propuşi şi programul de guvernare, a declarat liderul Uniunii, Kelemen Hunor. ’Cei care vorbesc despre anticipate, în cazul în care Cîţu nu va primi votul Parlamentului, eu cred că fac o socoteală greşită’ (Kelemen).
  • Academia Maghiară de Arte organizează un an comemorativ dedicat fostului regizorul al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, Harag György (1925-1985), artist ilustru al artei teatrale şi a istoriei teatrului din Transilvania, Ungaria şi România. Seria de programe va include o expoziţie itinerantă care va prezenta întreaga sa operă, precum şi un festival de teatru studenţesc.
  • Coaliţia Democratică (DK), partid de opoziţie, doreşte să ştie de ce nu a fost întrodus un control epidemiologic de către Guvernul de la Budapesta la punctele rutiere de trecere a frontierei Ungariei pentru depistarea eventualelor cazuri de infectare cu coronavirus în rândul celor care vin din nordul Italiei şi se îndreaptă spre casă prin Ungaria.
  • Nagy Botond, care semnează regia spectacolului ‘Nora’, din cadrul stagiunii Teatrului Maghiar de Stat Cluj, este nominalizat la premiul UNITER alături de Eugen Jebeleanu si de Alexandru Mâzgăreanu, regizorul spectacolului ‘Steaua fără nume’ pentru ‘Cea mai bună regie’.
  • Familiile cu trei sau mai mulţi copii din municipiul Sfântu Gheorghe ar putea beneficia, pe lângă facilităţile oferite deja de autorităţile locale, şi de transport gratuit pe mijloacele de transport în comun, potrivit unui proiect de hotărâre supus dezbaterii publice a Primăriei.
  • Reportaj despre expoziţia Dunărea de a lungul timpului care poate fi vizitat la Institutul Balassi din Bucureşti până la 12 martie.
  • Interviu cu Puskás Valentin Zoltán fost judecător la Curtea Constituţională cu prilejul lansării celor două volume de memorii.

Bejegyzés navigáció