A Nemzeti Liberális Párt (PNL) üdvözli és támogatja az államfő döntését, miszerint Florin Cîţut bízza meg kormányalakítással – nyilatkozta tegnap este Ludovic Orban ügyvivő kormányfő a Victoria-palotában.

Orban azt mondta, fontos döntést hozott Johannis, amellyel a cél kimozdulni „a Szociáldemokrata Párt által mesterségesen előidézett patthelyzetből”.

Az államfő döntése, miszerint Florin Cîţut bízza meg kormányalakítással, ‘elmélyíti a válságot’, mert a Nemzeti Liberális Párt (PNL) képtelen parlamenti többséget alakítani maga köré – állapította meg Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke.

A Pro Románia párt törvényhozói nem fogják megszavazni a Florin Cîţu vezette kormány beiktatását – nyilatkozta tegnap este Victor Ponta pártelnök.

Románia céltalanul sodródik, és úgy tűnik, a politikusoknak nincsenek megoldásaik a válságból való kilábalásra – véli a Szabadság, Egység, Szolidaritás Pártjának (PLUS) elnöke, Dacian Cioloş európai parlamenti képviselő.

Meglátása szerint az országnak mélyreható alkotmányreformra van szüksége, amelynek során tisztázni kell az egyes állami szereplők pontos feladatkörét.