• Parlamentul ungar sprijină iniţiativa cetăţenească europeană lansată de Consiliul Naţional Secuiesc în vederea protecţiei regiunilor naţionale. Hotărârea Parlamentului Ungariei a fost adoptată ieri cu unanimitate.
• „Ziua prozei maghiare” – eveniment cultural organizat de Liga Scriitorilor Maghiari din Transilvania, astăzi (ora 12:00) la Biblioteca Județeană din Bistrița-Năsăud. Invitaţi: MÁRTON Evelin, FISCHER Botond, HORVÁTH Benji.
• Miercurea Cenușii – tradiții și obiceiuri la credincioșii romano-catolici și protestanți. Este a doua zi după Lăsata Secului, care în acest an se sărbătorește azi, 26 februarie, și este prima și cea mai importantă zi a Postului Mare. Este o zi de post si abstinență, de mare tristețe, în care creștinii se căiesc de toate păcatele pe care le-au săvârșit peste an. Este ziua cu care începe cel mai însemnat și cel mai lung post de peste an, Postul Mare al Paștelui.
• Au fost decernate, ieri, la Budapesta Premiile pentru Dramă Maghiară Contemporană. Printre laureaţi se află şi dramaturgul târgumureșean SZÉKELY Csaba, care a primit acest premiu pentru piesa intitulată “10”. Piesa, inspirată din cele Zece Porunci, a fost pusă în scenă şi de Teatrul Naţional “Radu Stanca” din Sibiu.
• INTERVIU cu apicultorul MEZEI Attila din Lăzarea (jud. HR) despre singura casă de apiterapie din județ (amenajată chiar de el), respectiv despre folosirea zumzetului albinelor în menţinerea sănăţii şi a aerului de stup în tratamentul bolilor respiratorii.
• Consultarea preşedintelui Klaus Iohannis cu partidul UDMR este programată la ora 17:30 la Palatul Cotroceni.
• Conferinţă de presă organizată, astăzi (ora 16:00) la Târgu Mureş, de preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) Târgu Mureş, BRASSAI Hunor, respectiv candidatul independent pentru Primăria Târgu Mureş, SOÓS Zoltán.
• Machetele mai multor castele, cetăţi şi biserici din judeţele Mureş, Harghita şi Covasna vor fi prezentate la cel mai important târg de turism din Ungaria, Travel Expo din Budapesta, care se deschide mâine. Scopul este de a atrage atenţia publicului asupra patrimoniului cultural bogat din Transilvania. Din judeţul Mureş vor fi expuse o machetă a castelului Rhédey din Sângeorgiu de Pădure, macheta castelului din Brâncoveneşti şi macheta bisericii evanghelice din Saschiz. Judeţul Mureş va mai fi reprezent în perioada 4-8 martie la cel mai important târg de turism din Germania, ITB Berlin, apoi la Târgul Internaţional de Turism din Chişinău, urmând ca în toamnă să se prezinte la târgurile din Cracovia şi din Londra.
• La Biserica Neagră din Brașov va avea loc, astăzi, un concert pentru vioară și violoncel. Vor interpreta GABOR Elöd și Steffen SCHLANDT

Bejegyzés navigáció