• Alianţa Maghiară din Transilvania este numele partidului nou, după ce Partidul Popular Maghiar din Transilvania şi Partidul Civic Maghiar au fuzionat. Procedura de înregistrare a partidului unificat va fi lansată după alegerile locale.
• Cu ocazia sărbătorii naţionale de la 15 martie, Uniunea Rákóczi a anunţat reluarea programului de mobilitate pentru pentru liceenii maghiari. Toate liceele maghiare din Bazinul Carpatic pot participa la acest concurs până la data de 20 februarie. La concursul de mobilitate se pot obţine sume de până la 895 euro, în funcţie de numărul de călători şi de distanţa parcursă. Scopul programului lansat în 1994 este să faciliteze liceenilor maghiari care trăiesc în ţările Bazinului Carpatic să aniverseze împreună revoluţia maghiară şi lupta pentru libertate din anii 1848-49.
• La Institutul Balassi din Bucureşti are loc, astăzi, recitalul violonceliştilor laureaţi ai Concursului Internaţional de Violoncel POPPER Dávid din Ungaria (ora 18:00).
• Filmul de animație Povești de pe malul lacului: Iarnă la Marea de Stuf – realizat după cartea scriitoarei BERG Judit va fi prezentat în această săptămână în cinematograful Victoria din Cluj. INSERT cu BERG Judit, autoarea a multor cărți pentru copii, dintre care Inelul corbului și Rumini sunt traduse și în limba română.
• Opera Maghiară din Cluj prezintă, astăzi, opera buffa în două acte, intitulată ”Cronicarul”, care are acțiunea bazată pe întâmplări din vremuri istorice din Cluj și din împrejurimile orașului. Texte sunt scrise de EGYED Emese, LACZKÓ V. Róbert și SELMECZI György după un ciclu de povestiri de SZŐCS Margit.
• Aniversare: 197 de ani de la nașterea lui MADÁCH Imre, poet şi publicist ungar, renumit pentru poemul său dramatic „Tragedia Omului” (20. ianuarie 1823-1864).
• Bugetul pe anul curent al municipiului Sfântu Gheorghe (jud. Covasna) este cel mai promițător din ultimii 30 de ani – a declarat primarul orașului ANTAL Árpád. Proiectul de buget al municipiului se află în dezbatere publică până la data de 30 ianuarie.

Bejegyzés navigáció